Inlagd julsill

God och kryddig sill till julbordet.

Du behöver

Julsill

  • 4 sillfiléer, cirka 250 gram eller motsvarande vikt färdiginlagd sill som fått rinna av.
  • 1 sats grundlag*
  • 1 liten rödlök
  • 2 lagerblad
  • 10 krossade kryddpepparkorn
  • 10 kryddnejlikor
  • 1 krd krossade kardemummakärnor
  • 1 liten kanelstång

*Grundlag

  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Gör så här:

Grundlag: Kokas samman vatten och socker, tillsätt ättika. Lägg i alla kryddorna medan lagen är varm, låt lagen svalna.

Låt sillen rinna av väl och skär i bitar. Skiva löken i tunna skivor. Varva sill och lök i en glasburk och fyll på lagen tills det täcker fisken helt.

Låt stå i minst tre dagar om du använder saltsill och minst några timmar om du använder färdiginlagd sill.

Hållbarheten är 3-4 veckor i kyl.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
6 mars 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
5 mars 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
3 mars 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
2 mars 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
1 mars 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
27 februari 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hello!
25 februari 2017

Hello!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Awesome article post.Thanks Again. Much obliged. edgacgaefaebcaeg
24 februari 2017

Awesome article post.Thanks Again. Much obliged. edgacgaefaebcaeg


Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Lyxig risotto

Krämig räkrisotto

En krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto!

risotto.nu

Julkakor i långpanna

Julkakor till alla

Dela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna!

julkakor.se


Grön buffé

Grön buffé till Kristi himmelfärdsdag

Långhelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål!

Späd grönska smakar fantastiskt även om det är ogräs vi skördar. Nässelblad blir till en fantastisk nässelsoppa som gärna serveras med ägghalvor. Färskost är enkelt att göra och kan smaksättas med någon sprittande färsk, vild ört som ramslöken med dess milda vitlökssmak. Enklaste sparrisen kokas lätt och lindas om med parmaskinka. Se, där har vi en buffé!

 pajrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...