Inlagd sill

Lätt recept på en god sill som passar året om.

Du behöver

Inlagd sill

  • 4 sillfiléer, cirka 250 gram eller motsvarande vikt färdiginlagd sill som fått rinna av.
  • 1 sats grundlag*
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 lagerblad
  • 5 krossade svartpepparkorn
  • 5 krossade kryddpepparkorn

*Grundlag

  • 1 dl ättika 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Gör så här:

Grundlag: Kokas samman vatten och socker, tillsätt ättikan. Lägg i alla ingredienser utom sill och lök, låt lagen svalna.

Låt sillen rinna av och skär i bitar. Varva sill och lök i en glasburk och fyll på lagen tills det täcker fisken.

Låt stå i minst tre dagar om du använder saltsill och minst några timmar om du använder färdiginlagd sill.

Hållbarheten är 3-4 veckor i kyl.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Julkakor

Julens godaste fruktkaka med punsch och vanilj!

Vi älskar fruktkakor! Till jul är de söta kakorna sprängfyllda med syltad frukt och russin ett måste. Årets nyhet blir fruktkaka smaksatt med punsch och vanilj.

Någonting mer klassiskt till jul än fruktkakor är svårt att tänka sig. Och nästan alltid blir dessa välmatade kakor bättre i smaken om de bakas i god tid före jul och får vila svalt tills de ska serveras. Många bakar den tyska varianten, stollen som är fylld med mandel. Andra vill ha en gammaldags korintkaka där de lite syrliga korinterna sätter smaken. Vår klassiska fruktkaka med citronskal och syltad apelsinskal är perfekt till julkaffet, te eller het glögg. Nytt för den här julen är ett recept på fruktkaka med vanilj och punsch. Passar perfekt att servera i tunna skivor till glöggen en kylig vintereftermiddag. Baka den redan nu och lagra den till jul så hinner smakerna bli ännu bättre.

 julkakor.se

Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

hembakatbrod.se

Risotto

Snabbt med stil!

En krämig risotto är snabblagad festmat. En variant med salami värmer med stil!

risotto.nu


Koka sylt

Bär kvar i frysen?

Hemkokt sylt är ett fint sätt att ta tillvara säsongens frukt och bär. Dessutom smakar din egen sylt så mycket bättre än den du köper i butiken!

Det är lätt att koka sin egen sylt. Du kan variera dina recept och hitta egna smak-favoriter. Färska bär och frukt eller använd det du har i frysen.

På kokasylt.se finns recepten du behöver. Bara att ta fram syltgrytan och börja samla glasburkar!

 kokasylt.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...